Картини в интериора

От
В РАЗНИ

Картини в интериора винаги са били популярен декор за всяко жилище. Оригинални произведения на известни художници, или по-евтини копия, лъскави плакати и семейни снимки, дигитални изображения, отпечатани върху хартия или платно могат да украсят стените на безличен, скучен интериор и да го направят оригинален. Незабележими помещения се превръщат в стилни пространства.

Въпреки това, закупуване на любимите картини или техните копия е не съвсем лесно решение. Има някои основни правила за подбор на цветните петна. Картините в интериора трябва да са  съобразени със стила на помещението, неговите размери, предназначение, проектни характеристики.
С правилния избор можете да промените пространството. Ниският таван ще изглежда по-висок, ако картината ви е закачена вертикално или няколко картини са позиционирани  една над друга. Визуално се разширява стаята чрез поставяне на картините хоризонтално в един ред. Ако по форма стаята ви прилича на коридор, то на челната стена може да сложите  една светла голяма картина, и така стаята ще изглежда  по-пропорционална.
Най- добре човешкото око възприема изображенията, закачени на височина височина 150-152 cm от пода. Според този принцип се позицонират картините в изложбени зали и музеи. Има и изключения от това правило, например в кухнята, най-добре се възприемат картини, закачени на нивото на очите на седналият човек.

Ако картината е малка или съдържа малки детайли , желателно е да се закачи по-ниско (но не по-малко от 60 cm от пода). По-голямо изображение се препоръчва да се сложи по-високо, на около 160 см от пода.
Съвет! Понякога, стилът в интериора позволява поставянето на картината директно на пода, ракла или друга хоризонтална повърхност. В този случай, правилата за определяне на височината на снимките не се считат.
Картини и обзавеждане.
В съвременните компактни апартаменти, със скромна площ, трудно може да се намери празна стена. Не се слагат картини в непосредствена близост до големи гардероби, но над или до ниската мебел, едно или няколко изображения ще бъдат добре дошли. Традиционното решение – картината да се закачи над дивана в хола. Не по-малко хармонично стоят картини над скрин или камина.

картини в интериораGraphic2

 

Композиция от няколко изображения | Картини в интериора

Такава композиция, подбрана с вкус, ще изглежда доста печеливша. Няколко картини с еднакъв размер, една обща тема, тя е най-добре да се сложи в един или няколко реда, така че интервалите между тях да създават впечатление на правилна мрежа. Малки изображения могат да бъдат подредени асиметрично около по-голяма картина или да са подедени произволно в линия, като най-голямата трябва да е отдалечена от центъра на композицията на около 30 см.
Съвет: Днес много актуални са модулните картини, които представляват един образ, разделен в няколко сегмента. Препоръчителният брой на сегменти – от два до четири.

картини в интериора

 

За да разгледате нашите картини, КЛИКНЕТЕ ТУК!

Последни публикации