Картини за стена – украсете вашия дом

От
В РАЗНИ

Картини за стена

След като сте ремонтирали и обзавели дома си, често идва следващ въпрос – какво да правим с празните стени? Класическия вариант за декориране на стена е картини за стена или група картини.

картини за стена

Картини за стена | Collection Art

Водещите принципи и критерии, когато избираме картина за стена? Водещото при покупка на картина за стена са емоциите и чувствата, които предизвиква в нас дадено изображение, това което ни радва, стимулира и събужда.Някои неща  ни каратда се чувстваме приятно, събуждат в нас хубави спомени, въздействат  емоционално. А ако ни харесва  да го гледаме – това вече е причина да се замислим за покупка. И най-скъпата картина , ако е подарена, не бихме закачили на стената, ако тя докосва душата ни и не ни въздейства приятно. Какви  картини бихме избрали за нашия дом за да радват нас и семейството ни, за да внасят хармония и уют и да ни зареждат с енергия. Не винаги чисто емоционалния избор е достатъчен за да вземем най-доброто решение за декорацията с картини на стените в дома ни. Необходимо е да имаме в предвид и някои общи правила и принципи за картините. При избора на картини за стена добре е да търсим стилово единство между тях и елементите на обзавеждането.

Допълнителен елемент,  които свързва изображението с интериора са рамките. Има произведения на изкуството създадени в стилове, които ни въздействат изключително силно, но те не винаги са предпочитани за нашия дом, защото биха ни напрягали. Такива стилове са кубизма, конструктивизма, абстракционизма и др. Едни от най-подходящи за стените в нашето жилище са класическите, реалистичните и импресионистичните творби. За импресионистичните картини са характерни играта на светлината изобразена в хармонични светли тонове, непосредствеността на позите, движението и композицията.

Жанра и тематиката – Картини за стена

картини за стена | COLLECTION ART

Картини за стена

Търсейки създаването на хармония и уют е необходимо да съобразим тематично избраните картини за стена с функционалността на пространството където ще я поставим, за да създаде подходящите настроения и емоции на нас и гостите ни. Най-универсални са пейзажи, те са подходящи  за почти всички помещения и най-вече за хола и спалнята. Портретите  най-често поставяме на стените на кабинета и офиса ни. Фигуралните композиции, изображения с цветя и животни са добър избор за детските стаи и дневните а картините натюрморт – биха били най-подходящи в трапезарията или кухнята. Голото тяло е по-капризно в това отношение и е подходящо като елемент от декорацията на спалнята.

Жанра и тематиката - Картини за стена

Нашето  пространство  е отражение на вътрешния ни свят. При някои категоричен при други е изпълнен с копнежи и фантазии. За някой картините по стените е проявление на добрият тон и мярка за благосъстояние, за други вътрешна потребност, за трети ежедневно вдъхновение.

Цветовото обкръжение непосредствено влияе на нашето емоционално и психическо състояние. Същото е и с картини за стена. По това в какво гама са изпълнени платната може да се определи емоционалното състояние на художника в момент на създаването на картината. Това може да са моменти на радост, празник, щастиие или печал и безисходност, дали са светли, топли  или убити, студени цветове.

Картини за стена - украсете вашия дом

Предлагаме ви да разгледате нашите Картини за стена и няма начин да не намерите нещо любимо за вас!

www.collection-art.com

Последни публикации